Gamle dager

Guitar Works

Trond Tufte

 

e-post: trond@guitar-works.no

mobil: +47 9324 9368

Målet mitt er å yte det ypperste av kvalitet på service, vedlikehold og pleie av gitarer, basser og liknende instrumenter.

Det samme gjelder forsterkere og annet tilhørende utstyr.

Og selvfølgelig vil jeg kunne skaffe til veie det meste av det

kvalitetsutstyret en kresen kunde kan ønske seg!

Med kunden i fokus enten man er proff eller amatør!

 

Litt om starten på det hele

Det første bildet på denne siden, er tatt i Dronningens gate 25. Oppe i annen etasje i bakgården. Da hadde Guitar Workshop AS nettopp flyttet fra Korsgata på Grünerløkka fordi gården skulle rives. Dette var i 1984. Han som tok bildene, Robert Karlsson fra Moelv, bidro også sterkt med å lage kroppene til de gitarene vi bygde fra bunn av...

Vi hadde rukket å bli en gjeng entusiaster som sultet etter å prege gitar- og bassverdenen med det vi var sikre på var de beste løsningene på musikernes små og store problemer, vi var sikre på at vi brukte de beste trebitenepåkloden som man kunne lage instrumenter av, vi var fullstendig kompromissløse i valg av alt fra kabler til forsterkerutstyr.... Vi kjørte oss selv steinhardt for å forbedre selv de minste detaljene - vi forsøkte å leve oss inn i en verden av instrumenter og musikkutstyr på en måte ingen andre i musikkinstrumentbransjen gjorde. Ingen skulle kunne "ta oss" på ting vi ikke hadde satt oss inn i av material- og produktkunnskap innenfor musikk, lyd og god takt og tone! Kort sagt: Vi var unge og visste alt!

Denne smule ukritiske gløden ga jo også resultater - på godt og vondt. Vi ble et vannhull for musikere - av musikere. Mest på godt , liker jeg å tro.... Jeg tenker tilbake med glede.

 

Jan Braathen, selveste Guitar Workshop

Ingen kan ta fra herren på bildet her betydningen av timer med intens forskning, nitid prøving og feiling. Kompromissløs vilje til å levere sitt ytterste og en "magisk" evne til å bruke det beste fra kjente, legendariske instrumenter, for så å skape det beste av det som finnes av instrumenter for vår tid .

Jan Braathen er han som har lært meg mest av det jeg kan og vet om alt fra musikkinstrumenters oppbygging, til de enkelte delenes funksjon.

Det var i Desember 1983 at tingene utviklet seg slik at tre "relativt unge herrer", Jan Sverre Braathen, Terje Jensen (alias Jonas Fjeld) og jeg stiftet Guitar Workshop AS .

 

 

Her sitter jeg i 1984, klar til å hive meg inn i kampen for å selge produktene fra mine nyervervede agenturer; ESP, Schecter, Martin, Mesa/Boogie, Tom Anderson....

Og klar for å promotere patentet til Kristian Bryn, Jan Braathen og Guitar Workshop AS - Verdenspatent på låsbare stemmeskruer!

Så nå vet du at når det står skrevet om "locking tuners" noe sted, så er det vår oppfinnelse og vårt patent det er snakk om!

Org.nr.: 912 027 805 Mva .Copyright © All Rights Reserved